RSS

Ganduri despre iubire (2)

26 May

“Iubirea adevărată este o experienţă a bucuriei împărtăşite şi ea iradiază ca atare în întregul spaţiu din jurul său. Evident, nu am în vedere placiditatea bovină a unei nesimţiri în doi, nu cred în utopia unei exaltări de fiecare clipă sau în convieţuirea paradiziacă, în care totul e roz, adorabil, ireproşabil. Vreau doar să spun că dacă o întâlnire de dragoste devine prea complicată, dacă emoţia, farmecul şi plăcerea se umplu, dintr-un motiv sau altul, de cearcăne, ceva în măruntaiele acestei întâlniri e pe cale de a se deteriora. De asemenea, dacă frumuseţea întâlnirii se cuplează cu nefericirea masivă a altora.

Iubirea fericită este, dimpotrivă, un corelativ al reuşitei umane, o binecuvântare care îmbogăţeşte şi înfrumuseţează inventarul destinului pământesc.

Dar iubirile nefericite ar trebui şterse din registrul iubirii: admit că ele sunt curente, aproape inevitabile şi că îşi au nimbul lor de tragism şi de respectabilitate. Nu sunt însă iubiri adevărate: sunt doar teribile probe existenţiale, provocări tainice ale sorţii, materie primă pentru eventuală soluţie de înţelepciune.

Iubirea adevărată e fericire pe termen lung sau nu e deloc. Aşa ceva nu există? Bine. Atunci nu există iubire adevărată.”

(Andrei Plesu-Despre frumuseţea uitată a vieţii via Rontziki)

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on 26 May 2011 in Ziceri

 

Tags: , ,

3 responses to “Ganduri despre iubire (2)

 1. rontziki

  26 May 2011 at 12:15

  Mă bucur că ai apreciat citatele şi mulţam de menţionare 🙂 N-am apucat să citesc f multe pe aici, dar cât am văzut, mi-a plăcut, faine postări, ne mai vizităm 🙂

   
  • simplusigenial

   26 May 2011 at 13:27

   Multumesc frumos, draga rontziki…
   Si eu iti citesc toate articolele…

    
 2. undeva...candva

  1 December 2011 at 16:33

  Iubirea adevarata este un Dar,rar,dar este.Sunt de acord cu;”Iubirea adevărată e fericire pe termen lung sau nu e deloc. Aşa ceva nu există? Bine. Atunci nu există iubire adevărată.”Dar e un dar ceresc…si atunci fiecare alege cum sa traiasca:fericit sau nu.Daca luam partea buna a lucrurilor,a darurilor,atunci spunem:Exista …si traim fericiti toata viata,indiferent de situatie!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: