RSS

Indepartarea de iubire…

19 May

Nu cred ca este usor sa te indepartezi de o iubire, cu exceptia personalitatilor mai puternice decat iubirea si, stim cu totii, ca asemenea personaje sunt prea putine. Majoritatea dintre noi ne subjugam cu totul dragostei, o dorim, o vrem aproape, nu dorim sa o pierdem si sa o indepartam. Cu toate acestea, exista momente cand ne este refuzata sau cand o refuzam noi la randul nostru si atunci trebuie sa gasim o metoda de a o uita, de a o indeparta, de a ne indeparta pentru totdeauna.

Nu dau sfaturi si nici nu formulez concluzii, insa am fost mereu o persoana care mi-am apropiat cu usurinta oamenii frumosi si deosebiti din jurul meu si de care, la un moment dat, a trebui sa ma indepartez sau, au fost si astfel de situatii, au dorit sa plece de langa mine.

Deci, cum putem uita, cum ne putem refuza o iubire?

-in primul rand, solutia este sa te refugiezi. Odata sentimentul de despartire intiparit si, constienti ca persoana iubita nu se mai poate intoarce, solutia este sa te refugiezi in altceva, sa te indepartezi concentrandu-te asupra unei alte activitati. Sa nu credeti ca ma refer la bautura, in cazul barbatilor, si la cumparaturi, in cazul femeilor. Solutia cea mai la indemana, in ambele situatii si daca se poate, este MUNCA. Locul de munca, ce altadata oferea momente de tandrete, macar virtuala, poate deveni un loc de uitare, cu conditia ca sa nu lucrati in acelasi loc. Cat timp mintea va fi ocupata cu treburi, cu mici chestii pe care ti le-ai asumat singur, cu sedinte continue si discutii interminabile, vei avea ocazia sa uiti incet-incet…

-in al doilea rand, solutia este sa te distantezi fata de persoana iubita. Atat prin gesturi tot mai reci, cat si printr-o departare de tot ceea ce reprezinta ea: munca, colegi, mici amanunte, gesturi de tandrete. Iti va fi greu, aproape imposibil, este necesar insa doar un moment de trezire, in care iti dai seama ca totul este in zadar si ca, pana in acel moment, celelalt trebuia sa se hotarasca si sa iti daruiasca, daca simtea cu adevarat, dragostea ei.

-in al treilea rand, solutia este sa iti gasesti echilibrul intr-o alta persoana: poate fi o prietena, o colega, o amica virtuala sau chiar o amanta temporara. Probabil nici nu o vei place cu adevarat, probabil nici nu stii prea multe despre ea, poate fi doar o aventura de cateva nopti sau doar o prietena care te asculta in fiecare clipa cand te destainui despre nefericirile vietii tale. Important este sa nu fie Ea. Pana la urma, poate fi oricine si se poate transforma in viitor in orice.

In cele din urma, iubirea va disparea. Iti vei da seama ca esti fericit prin ceea ce ai sau, e posibil!, ca poti darui iubirea unei alte persoane care si-o doreste si care, poate, ti-o va darui la randul ei.

Caci, pentru tot ceea ce faci, prin iubirea de care esti capabil, esti intr-adevar o PERSOANA SPECIALA.

In acest moment, persoana pe care o iubeai te-a indepartat, constient sau inconstient, pe alt taram. Imaginati-va ca intre voi exista un rau. Acesta era mereu unit de un pod, de o apa mai mica, de lucruri care uneau cele doua maluri. Toate aceste lucruri tu le-ai facut posibile, pentru ca pentru Ea apele au fost mereu prea tulburi si avea adesea regrete si rau de apa. In momentul cand ti-a impus departarea, cele doua maluri s-au departat pentru totdeauna: nu mai exista pod, fundul apei s-a departat, indiferent ca ulterior ea incearca sa ingusteze malurile. Ar mai exista decat o cale de apropiere: aceea de intoarcere a Pamantului cu fundul in sus. Dar pentru aceasta trebuie dorinta, hotarare nestramutata si cunoasterea faptului ca nu mai exista cale de intoarcere. Si, in plus, sa nu fie prea tarziu. El poate gasi, intre timp, un alt rau si un alt mal mai putin periculos…

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on 19 May 2011 in Intime

 

Tags: ,

3 responses to “Indepartarea de iubire…

 1. gizmata

  25 October 2011 at 17:52

  dar eu nu vreau sa fie niciun rau! eu vreau sa fie tarmul la care sa ajung cand simt ca ma inec…

   
 2. floriploiesteanu

  8 February 2012 at 18:08

  Poti renunta, dar niciodata nu vei ajunge la tine insuti, niciodata nu vei ajunge la acea iubire neconditionata de un raspuns favorabil tie, acea iubire care de fapt, iti este daruita de sus atunci cand reusesti sa te cureti de spinii mandriei, ai egoismului. De fapt, iubirea adevarata ne gaseste, nu o gasim noi pe ea.

  Nu poti scapa de anumite lucruri decat traindu-le, nu poti limpezi anumite obsesii decat privindu-le in fata, si nu poti cunoaste adevarata dragoste decat depasind-o. Nu poti stapani decat acele lucruri la care ai renuntat, de care te-ai eliberat, nu prin detasare de ele insele, ci prin detasare de dorinta fructelor lor spune Mircea Eliade.

  Si Mircea Eliade nu spune ca vei cunoaste adevarata dragoste renuntand la ea, ci depasind-o.

   
 3. costel

  12 March 2014 at 0:20

  Viata e de rahat…poate sunt persoane car si-ar da viata pt tin dar tu nu o accepti si nu simti nimik pt ea.iar noi la randul nostru poate iubit atat de mult o alta persoana, inkat nu vezi viata fara ea,dar ea nu vede kestia asta..si nu insemni nimik pt ea…eeeehhh.asa e viata nedreapta..dar totusi mergem inainte..

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: