RSS

Despre faptele bune – leapsa

10 May

Am citit pe blogul lui Andres – Thoughts about nothing – o leapsa despre faptele bune sau, mai precis, despre lucrurile cumsecade, simple, frumoase si placute atat personal, dar si de cei din jur pe care le realizeaza o persoane. Preiau si eu aceasta leapsa (imi place genul asta de cunoastere in blogosfera), cu multumirile de rigoare chiar lui Andres, care mi-a determinat nasterea unor idei cu privire la ceea ce inseamna o fapta buna (unele fapte le-am preluat, de altfel, cu precizari personale).

De altfel, acolo am citit felul cum a fost initiata aceasta leapsa: “pornesc o leapșă către toți cei care găsesc sau doresc 10 fapte bune, neaducătoare decât de satisfacții și nu de profit, sau pur și simplu, 10 lucruri pe care consideră că le merită oamenii și locurile din jurul lor”

1. Sunt politicos. Nu uit niciodata sa deschid usa unei doamne sau domnisoare, poate cu exceptia clipelor cand sunt ata de distrat incat nici eu nu mai stiu pe ce lume sunt. Ma ridic in metrou sau autobuz pentru un batranel si incerc sa tin pasul cu regulile de buna purtare.

2. Spun multumesc. Multumesc este un cuvant atat de frumos, incat nu il uit aproape niciodata. O singura exceptie: atunci cand sunt in fata unui prieten prea bun, ii spun sa inceteze cu acest cuvant prea “oficial” intre doi prieteni. Atunci e de ajuns un “merci” spus si acesta destul de formal. Stiu ca sentimentul este reciproc.

3. Am rabdare. Nu claxonez aproape niciodata, stau linistit la coada tocmai pentru ca lucrez intr-un mediu asemanator si nu ma supar nici la coada, nici in spatele ghiseului. Am rabdare cu oamenii din jur si sper ca acestia sa se schimbe vreodata asa cum imi doresc eu. Si exemplele pot continua.

5. Sunt optimist. Zambesc. Gandesc pozitiv. Consider ca lumea aceasta se poate schimba in sensul bun al cuvantului si primul lucru, de la care trebuie sa pornim, este propria persoana.

6. Nu injur. Pe nimeni, niciodata, nici macar la volan, nici macar in gand. (Singurele cuvinte mai putin la locul lor pe care le pronunt sunt in bancuri, dar eu cred si sper ca acestea nu se pun).

7. Am si daruiesc multa incredere. Fara sa gandesc prea mult, fara sa cuget in profunzime, adeseori cu capul in nori, am incredere in oricine imi arata putina bunavointa.

8. Nu port dusmanie. Oamenii care mi-au facut rau au fost si au trecut repede prin viata mea. Micile scapari si rautati sunt doar de suprafata, de fapt nu am facut nimanui niciun rau constient.

9. Nu sunt un ecologist convins, dar nu am lasat niciodata murdar in spatele meu in natura, am stricat prietenii doar pentru gunoiul de la gratar lasat in urma, arunc mereu hartia la cos si iubesc sa am biroul cat mai curat, fara nicio hartie pe el.

10. Iubesc. Iubesc viata, iubesc intamplari, evenimente, simtiri, dar mai ales iubesc oameni. Prea repede, prea usor, prea profund, fara regrete. Si o voi face si de azi inainte.

Nu am multi cititori, asa ca dau aceasta leapsa la trei detinatori de bloguri: Bialog, Touch of a Dream si Klausen, dar si tuturor celorlalti care se simt oameni buni si sunt in stare sa numeasca cel putin 10 lucruri bune pe care le fac.

Advertisements
 
7 Comments

Posted by on 10 May 2011 in Intime

 

Tags: , ,

7 responses to “Despre faptele bune – leapsa

 1. andres

  10 May 2011 at 11:57

  Multumesc tare mult pentru preluare… e cea mai draguta si dorita leapsa de pana acum! Sunt curioasa pana unde va ajunge 😀

  O zi frumoasa!

   
  • simplusigenial

   12 May 2011 at 23:06

   Si eu sunt curios, sper sa dovedim, cu leapsa asta plimbata pe bloguri, ca suntem de fapt niste oameni cu adevarat buni.

    
 2. klausen1976

  12 May 2011 at 22:44

  multumesc pentru nominalizare. o sa rapsund, insa de obicei, la mine, dureaza mai mult, pana rumeg ! 🙂

   
 3. Rudolph Aspirant

  18 June 2011 at 20:28

  Cine are nevoie de inspiratie pt. mitzvot, uite aici 613 din posibile ele: http://www.jewfaq.org/613.htm

   
 4. Rudolph Aspirant

  18 June 2011 at 20:29

  P.S. “Mitzvot” e pluralul de la “mitzvah”: http://en.wikipedia.org/wiki/Mitzvah

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: